пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Натхнення черпаємо з книжок

 Наприкінці вересня осінь дарує нам золото листопаду, різнобарв’я жоржин і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек, яке відзначається в Україні 30 вересня уже двадцять три роки. До Всеукраїнського  Дня бібліотек  в Монастирищенській  публічній бібліотеці відбулось свято «Натхнення черпаємо з книжок»,

на який зібрались бібліотекарі громади, керівники, меценати. Привітали зі святом працівників бібліотечної галузі заступник міського голови Зоряна Заворотна, начальник відділу культури та туризму Юрій Кудін, місцевий підприємець Олег Яровий, директор бібліотеки Валентина Григораш. Гості зазначили, що діяльність бібліотечних установ нашої громади – багатогранна, а праця бібліотекарів – клопітка, складна і надзвичайно потрібна. За професіоналізм та плідну сумлінну працю в напрямку розвитку бібліотечної справи громади колектив працівників Монастирищенської публічної бібліотеки відзначено грамотою міської ради та грошовим подарунком. А найсумлінніших працівників бібліотек – грамотами та подяками.

В цей святковий день було передано комп’ютерне обладнання для сільських бібліотек-філій, які Монастирищенська громада одна із перших отримала завдяки проєкту «Дія.Цифрова освіта». Так, бібліотеки на селі потроху осучаснюються, зокрема, усі філії мають доступ до мережі Інтернет, що дає можливість закладам відповідати реаліям сьогодення. Забезпечення бібліотек технікою — це реальний крок до масштабного перетворення бібліотек по всій країні на сучасні хаби цифрової освіти. Коли бібліотеки матимуть комп'ютерну техніку, вони зможуть стати популярною і корисною локацією для місцевих мешканцівУ бібліотеках-хабах цифрової освіти можна отримати безкоштовний доступ до порталу "Дія.Цифрова освіта", де вже розміщується більше 50 освітніх серіалів із цифрової грамотності — від оплати комуналки та отримання базових цифрових навичок до протидії домашньому насильству та навчанню держслужбовців.

Найкращим подарунком до свята став капітальний ремонт східців  центрального входу до бібліотеки. Щиро дякуємо за сприяння, допомогу, розуміння та фінансування цього проекту  голові міста  Олександру Михайловичу  Тищенку та підприємцю Олегу Станіславовичу Яровому.

З нагоди свята для працівників бібліотечної галузі  линули музичні вітання від Монастирищенського центру культури та дозвілля, багаторічного читача книгозбірні Анатолія Мельника, вітали бібліотекарів зі святом наші партнери: вчителі та учні ліцею «Ерудит», професійного ліцею, центру соціальних служб міської ради, читачі бібліотеки.  Ми щиро дякуємо їм за вітання, підтримку та співпрацю.

Сьогодні ми  передаємо вітання всім ветеранам  бібліотечної справи, хто присвятив цій нелегкій праці все своє життя, хто багато років тому прийшов до бібліотеки, в ній залишився і знайшов своє покликання. Шлемо їм щирі вітання та побажання: Хай вас зігріє людська теплота.

За все, що зробили за ваші літа.

Хай сонце вам ніжно сміється.

Хай все у житті удається!

Тож бажаємо вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі. Хай з Вами завжди буде Віра, Надія, Любов і Мудрість!





































Немає коментарів:

Дописати коментар