пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Шахи: мистецтво, наука, спорт

 26 вересня 2021 року в читальній залі Монастирищенської публічної бібліотеки відбувся шаховий турнір за ініціативи  голови міської ради Олександра Тищенка та за підтримки підприємця, мецената Олега Ярового. Під час урочистого відкриття із святом спорту учасників та гостей привітали міський голова Олександр Тищенко, підприємець, меценат Олег Яровий, начальник відділу культури та туризму Юрій Кудін, директор публічної бібліотеки Валентина Григораш, голова бібліотечного клубу за інтересами «Ферзь» Людмила Пір’ян, шахіст, керівник гуртка Будинку юнацької та дитячої творчості, суддя шахового турніру Михайло Кудин і ветеран спорту, відомий шахіст Іван Мельник.

      В наш час бібліотека стала місцем, куди приходять не лише прочитати гарну книгу чи свіжу періодику, а і відкритим простором, де можуть зустрітися і поспілкуватися між собою люди, об’єднані спільними інтересами. Різноманітні заходи, майстер – класи, навчання, хобі, безкоштовний доступ в Інтернет – це лише невелика частина того, що може запропонувати своїм користувачам наша бібліотека. Гра в шахи активізує розумову діяльність, тренує пам’ять, увагу, кмітливість. Ця гра не має вікових обмежень. Ще гру називають інтелектуальною, спортивною, а дехто навіть вважає, що це не гра, а ціле мистецтво. Ті, хто справді захоплюються шахами переконані, що в них не можливо грати рік чи два, бо в них грають усе життя, постійно відкриваючи щось нове. Для підтвердження цих фактів було підготовлено книжкову виставку за назвою "Шахи: мистецтво, наука, спорт". Змагання пройшли за круговою системою: в дружній атмосфері з високим рівнем організації та суддівства. Участь взяли гравці різної вікової категорії (діти, юнацтво, дорослі) з Монастирищенської громади :
1.  Яровий Олег 
2.  Кудин Михайло
3.  Підчасюк Михайло
4.  Голуб Олег
5.  Безелюк Владислав
6. Ясінська Валерія
7. Мельник Іван
8. Кочерга Григорій
9. Дорош Олег
10Магдичанський Андрій
 Остропольський Максим
12Антощук Даниіл
13Крамар Євгеній
14Крамар Олександр
15Тюнькіна Олександра
16Махомета Максим
17Благіда Артем
18Мішук Микола
19Дорош Денис

      Юні першопроходці - інтелектуали з користю провели час в читальній залі. Знайомство з історією виникнення шахів та перші спроби гри подарували дітям та юнацтву радість творчості і водночас стали ефективним інструментом розумового розвитку. 

Отже, серед дітей посіли:

1 місце – Благіда Артем

2 місце – Ясінська Валерія

3 місце посів – Дорош Денис.

серед юнаків:

1 місце – Остропольський Максим

2 місце – Магдичанський Андрій

3 місце – Безелюк Владислав.

       Кожен учасник турніру запекло прагнув перемогти, продумуючи кожен свій хід, 

серед дорослих:

1 місце – Мішук Микола

2 місце – Кочерга Григорій

3 місце – Семерунь Володимир.

        Переможців нагороджено медалями, грамотами, грошовими винагородами. Інших учасників турніру відзначено грамотами та грошовими нагородами. Учасники турніру та колектив бібліотеки висловлюють щиру вдячність за підтримку проведення шахового турніру голові Монастирищенської міської ради Олександру Тищенку та підприємцю, меценату Олегу Яровому. 




















































Немає коментарів:

Дописати коментар