пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

Мова і писемність - категорії вічні


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це День вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника, основоположника давньоруської історіографії, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця починається писемна українська мова.
         До Дня української писемності та мови в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку: «Мова і писемність – категорії вічні»,
на якій розміщені книги про історію виникнення писемності, про видатних просвітителів та популяризаторів українського слова. Для відвідувачів книгозбірні в читальній залі проведено годину рідного слова: «Плекатимеш мову – цвістимуть сади». Разом з бібліотекарем діти подорожували шляхами рідного слова, від перших спроб письма до сьогодення.
         Мова – найважливіший універсальний засіб спілкування людей. Рідна мова – та, що першою засвоюється дитиною і залишається на все життя, а писемні знаки дали людям можливість зберегти знання. Адже саме, завдяки написаному слову, люди збагнули світ і своє місце в ньому. Бібліотекар закликала дітей плекати, вивчати рідну мову, щоб зберегти її красу для наступних поколінь українців.








Немає коментарів:

Дописати коментар