пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Ти не один - ми разом


Якщо я чимось на тебе не схожий,
Я цим зовсім не ображаю тебе,
А, навпаки, обдаровую.
         16 листопада ми святкуємо Міжнародний день толерантності. Саме цього дня, у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО, ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
         Толерантність – це терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки. Це повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства. Толерантність – це така межа, яка стримує від втручання у думки, почуття, переживання, смаки іншої людини.
         Напередодні святкування Дня толерантності в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку: "Ти не один - ми разом" та проведено для учнів 5-В класу ліцею "Ерудит" морально-етичну годину: «Толерантність – це єдність у різноманітті».
Діти дізнались про основні риси, які притаманні толерантній людині, про те, що саме толерантність забезпечує людям можливість жити разом навіть за відсутності приязні чи любові. Ми не зможемо відразу зробити толерантними ні свою поведінку, ні поведінку інших людей. Однак важливий, навіть, один маленький крок. Ми сподіваємося, що наша зустріч допоможе дітям терпиміше ставитись один до одного, допоможе зрозуміти, що толерантне ставлення один до одного зробить наш світ кращим.









Немає коментарів:

Дописати коментар