понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Пам’ять палаючих років


  28 жовтня в Україні відзначають 75-річницю визволення України від нацистських загарбників.
    У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани (разом понад 3млн. солдат-українців), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тис. вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над Гітлером.
Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель, адже майже 23 місяці тривала битва за визволення України: від 18 грудня 1942 року і аж до 28 жовтня 1944 року.
Аби відзначити річницю визволення України та згадати і вшанувати усіх, хто не шкодував своєї крові, свого життя за визволення українських земель в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку: «Пам’ять палаючих років»,
на якій розміщено книги про події Другої світової війни, а для учнів 5-Б класу ліцею «Ерудит» проведено алею історичної пам’яті: «Врятуй солдату долю від забуття». Бібліотекар розповіла дітям про роль і місце України в подіях 1939 – 1945 років, історичне значення перемоги над нацизмом, подвиг українських-героїв та проблеми національного примирення.
Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Ми пам’ятаємо, що той хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими, вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.




Немає коментарів:

Дописати коментар