середу, 18 квітня 2018 р.

Нехай Земля квітує всюди – природу збережемо люди!



/День довкілля/,  /Всесвітній день Землі/
Природа  нам – як  рідний  дім,
Вона  усім – як  мати,
Щоб  лад завжди  був  в  домі  тім,
Про  це  нам  треба  знати.
Не  рви,  не  знищи,  не  зруйнуй –
Це заповідь  для  тебе,
Красу  планети  не  зіпсуй –
Вона  одна  під  небом.
         Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси. Дивимось на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою, милуємось її красою.
Людина – це частина природи. І саме природі ми зобов’язані своїм існуванням, та на жаль, не завжди ми шануємо чарівну вроду природи. Все живе, що нас оточує, хоче і повинно жити, якщо загине довкілля, загине і людство.
         Щороку в третю суботу квітня, коли планета Земля вже готова до весняного оновлення, в Україні відзначають День довкілля. Довкілля – це все, що оточує людину: предмети живої та неживої природи, рукотворні предмети.
         У цей день проводяться різноманітні акції: велосипедні паради, зелені концерти, конкурси творів та плакатів, посадка дерев, прибирання територій та збір листя. До Дня довкілля в районній дитячій бібліотеці була влаштована виставка-застереження: «Довкілля і здоров’я» та проведено екологічний репортаж: «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо люди!» для учнів  9-А класу спеціалізованої школи №5. Діти-користувачі дізналися про правила поведінки серед природи. Бо усім нам безмежно дорога наша мати-Земля. Справді, несподівані, невичерпні, безмежні дива твої, природо! Тож бібліотекар закликала дітей бути добрими і чуйними до рідної землі. Берегти її багатства. У цей день кожний повинен подумати, що він зробив корисного для своєї планети, щоб вона залишалася чистою і зеленою.







Немає коментарів:

Дописати коментар