четвер, 12 квітня 2018 р.

Зіркове небо, нас таємницями манить


12 квітня відзначають одразу три свята, пов’язані з космосом: Всесвітній день авіації і космонавтики; День працівників ракетно-космічної галузі України та прийнятий за рішенням ООН Міжнародний день польоту людини в космос.
         До цих свят в Монастирищенській районній дитячій бібліотеці була проведена космічна мандрівка: «Зіркове небо, нас таємницями манить» для учнів 2-В класу ліцею «Ерудит»
(вчитель Алла Сазонтова). Бібліотекар розповіла дітям про перші польоти людей, історію виникнення космонавтики, першого космонавта світу Ю.Гагаріна, про маму першого космонавта Ганну Тимофіївну, яка приїздила до нашого міста, на відкриття нового приміщення бібліотеки. Діти дізнались про великий вклад в розвиток космонавтики українських вчених, конструкторів космічної техніки: С.Корольова, В.Ковтуненка, Є.Конюхова. Основоположників космонавтики (теж, до речі, вихідців з України) Ю.Дрогобича, М.Кибальчика, К.Ціолковського.
         Цікаво було слухати дітям про 17 синів України, які побували у космосі: Павло Попович, Георгій Береговий і перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк, який на борту американського корабля «Колумбія» стартував 19 листопада 1997 року і пробув у космічному просторі 16 діб, проводячи з американськими астронавтами біологічні експерименти.
По закінченню заходу маленькі космонавти створили космічну подорож власними руками, за допомогою колажу з космічних явищ і приладів. Одну із робіт подарували дитячій бібліотеці.















Немає коментарів:

Дописати коментар