середу, 6 березня 2024 р.

Геній Тарас, своїм словом єднає нас

 9 березня Україна відзначає 210 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Тарас Григорович Шевченко є символом свободи і незалежності України. 
     В бібліотеці для дітей проходять Шевченківські дні присвячені 210 річниці з дня народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди та з метою виховання почуття любові і поваги до світлого образу поета-мислителя в читальній залі книгозбірні влаштовано книжкову виставку та проведено для учнів 2-Б класу ліцею Ерудит, вчитель Ольга Іванівна Коберник, бібліо-зустріч: "Геній Тарас, своїм словом єднає нас". Діти поринули у світ цікавих фактів про дитинство Тараса Шевченка, знайомлячись з його біографічними даними, дізналися про значення творчості поета, переглянули книжкову виставку та обрали книги письменника-земляка для самостійного читання. 
     Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю України. Його творчість, його незламний дух, прагнення до свободи з самого дитинства зрощує в кожному українці справжнього громадянина та патріота своєї країни.



















Немає коментарів:

Дописати коментар