пʼятницю, 21 липня 2023 р.

Він учив любити дітей

 "Тільки там де читають батьки,
Зростає дитина, що читає"    Януш Корчак
   22 липня минає 145 років від дня народження Януша Корчака (справжнє ім'я Генрик Гольдшміт 1878- 1942). Януш Корчак Всесвітньо відомий польський педагог - новатор, лікар, письменник, автор праць з теорії і практики виховання, громадський діяч, зачинатель діяльності на захист прав дитини і повної рівноправності дітей, засновник і керівник знаменитого "Будинку сиріт".
Під час Другої Світової війни загинув у газовій камері разом зі своїми вихованцями в таборі смерті Треблінка. За легендою йому підготували втечу, але він вважав за краще залишитися разом зі своїми підопічними.
У своїх творах письменник повертає дорослих у світ дитинства, вчить їх розуміти дітей, бачити в дитині людину з багатим внутрішнім світом, любити й поважати її. 
     До ювілейної дати з дня народження Януша Корчака в Монастирищенській бібліотеці для дітей підготовлено інформаційно-ювілейну сторінку: "Він учив любити дітей". 
     Щоб полюбити дитину, треба її прийняти. Щоб прийняти, слід зрозуміти. А щоб зрозуміти, потрібно її знати. Читаючи твори письменника, ви зможете дійсно зрозуміти своїх дітей, а значить любов до них буде справжньою і творчою.
Чекаємо в бібліотеці!


















 


Немає коментарів:

Дописати коментар