четвер, 15 червня 2023 р.

Монастирищино моя - мій незабутній краю

 15 червня минає 100 років від дня народження Олександра Петриченка (1923 - 2008), відомого на Монастирищині поета.
Олександр Тихонович Петриченко народився 15 червня 1923 року в селі Половинчик Монастирищенського району Черкаської області в сім'ї селянина. Навчався в Попуднянській школі. Після закінченням 8-го класу Монастирищенської середньої школи навчався в школі ФЗН м.Києва. Закінчив училище культури в місті Олександрії.
Починаючи з 1954 року працює на культосвітній роботі в Монастирищенському та Чигиринському районах Черкаської області: завідувачем клубу, методистом районного будинку культури, інспектором районного відділу культури. Був членом обласного клубу незалежних українських письменників "Оратанія". Вірші почав писати у 6-му класі, але здобув визнання, як літератор уже в передпенсійному віці.
Його вірші друкувались у обласній пресі та районних газетах "Чигиринські вісті" та Монастирищенській "Зорі"/ Любов до рідного краю його природи і людей головна тема його 17 поетичних збірок.
А вірші поета знайшли своє місце серед читачів при вивченні літератури рідного краю. Творча дружба єднала поета з школами Чигиринщини і Монастирищини, а також бібліотеками цих районів.
До ювілейного Дня народження поета-земляка в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено літературний портрет: "Монастирищино моя - мій незабутній краю."
Відвідувачі книгозбірні переглянули збірки поезій та дізналися про цікаві факти з життя поета-земляка Олександра Петриченка.














Немає коментарів:

Дописати коментар