неділя, 4 червня 2023 р.

Свята Трійця єднає, надихає, береже

 Трійця одне із дванадцяти головних православних церковних свят, яке вшановує Пресвяту Трійцю: Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. 
У народі це свято називають Зеленими святами або П'ятидесятницею, так як воно відзначається у неділю, на 50-й день після Світлого Воскресіння. 
Цього року святкування припадає на неділю 4 червня. Згідно з Біблійним переданням в п'ятдесятий день після Воскресіння Господнього на апостолів зійшов Святий Дух у вигляді благодатного вогню. Святі апостоли заговорили всіма мовами світу, щоб проповідувати і нести слово Боже на всій землі. 
У Зелену неділю в храмах відбуваються святкові богослужіння. Самі храми та оселі прикрашають гілочками зеленої липи. Початок літа, розквіт природи, зіслання Святого Духа, який зійшов у ці дні на землю - ось найголовніше, щоб пам'ятати, шанувати і відзначати це свято кожному з нас. 
До свята Трійці в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано етно-виставку: "Свята Трійця єднає, надихає, береже", яка містить літературу народознавчої тематики і знайомить наших читачів з історією та традиціями святкування цього свята.  
 
 

 

































Немає коментарів:

Дописати коментар