пʼятниця, 23 вересня 2022 р.

Співачка неймовірної сили, краси і таланту

23 вересня виповнюється 150 років від дня народження Соломії Крушельницької - видатної української оперної співачки кінця 19-го - початку 20-го - століття.
 За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Вона входила в п'ятірку найзнаменитіших співаків того часу і була серед них єдиною жінкою.
Її образ став уособленням справжньої жіночої вроди, великого таланту і рідкісної природи голосу. Голосу, що вражав, полонив, бентежив.... Який, якось почувши, вже неможливо було забути.
До ювілею співачки в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано ювілейну гостину та презентовано книжкову виставку: "Співачка неймовірної сили, краси і таланту". Видання, які представлені на виставці розповідають про життя Соломії Крушельницької, котра здобула гучне світове визнання.
З розповідей бібліотекарів відвідувачі книгозбірні дізналися про те, що окрім унікального таланту і чаруючої вроди, Соломія Крушельницька мала вольовий і рішучий характер. Мала вражаючу і неймовірну працездатність, цілеспрямованість і стійкість при будь-яких життєвих обставинах. Здавалося, для цієї унікальної жінки не було нічого недосяжного.
Запрошуємо дітей, а також усіх, хто цікавиться українською музичною культурою познайомитися з книгами, які представлені на виставці.

















Немає коментарів:

Дописати коментар