пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Пізнаймо Європу разом!

16 травня, в Україні відзначають День Європи - день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.
Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про день Європи". Варто зазначити, що в Україні День Європи святкують щорічно кожної третьої суботи травня, а в країнах Європейського Союзу - 9 травня. Прикметно, що Україна - єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято.
В Монастирищенській районній бібліотеці для дітей постійно діє інформаційний куточок, який бібліотека отримала в дарунок від Представництва Європейського Союзу в Україні: "ЄС на книжковій полиці".
Книги «Куточка Європейського Союзу» зацікавлять не тільки дітей і юнацтво, а й батьків та вчителів. Читачам надається можливість відкрити для себе Європу. Більше дізнатись про ЄС, його історію, сучасність, європейські цінності, принципи та можливості які надає ЄС українцям та багато цікавої інформації про життя Європейського Союзу. Куточок доповнює карта-плакат, яку цікаво розглядати дітям і їхнім батькам, хештег і сувенірні прапорці.
Ознайомитись з літературою може кожен наш відвідувач, завітавши (після закінчення карантину) до читальної зали книгозбірні, де розміщений «Куточок Європейського Союзу».


Немає коментарів:

Дописати коментар