середа, 26 лютого 2020 р.

Дивовижний світ книги


Найбільше диво на світі – це КНИГА. Книги супроводжують людину все життя. Вони є в кожній оселі: тоненькі та товсті, маленькі та великі, з малюнками та без них. Хороша книжка – наш співрозмовник, друг і порадник. Свої улюблені книги ми перечитуємо не один раз. Чим більше ми читаємо, тим більше знаємо. Стаємо незримими учасниками усіх подій. Якимось дивом опинившись у минулому або майбутньому, мандруючи сторінками фантастичних творів, відкриваючи неземні світи, невідкриті ще Галактики.

         Сьогодні до Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали учні 1-Б класу ліцею «Ерудит» (вчитель Олена Андрущак). Оскільки у ліцеї проходить Тиждень «Мої улюблені книги» діти разом з бібліотекарями вирушили в мандрівку по країні Книгарії. Мандруючи, учні дізналися про значення книги в житті людини. Говорили про найперші в історії людства книжки – це кам’яна книга на скельних зображень, книжки на бересті, глині, шкірі, пергаменті, папері. Дізналися про найдавнішу рукописну книгу, яка збереглася до наших днів, Остромирове Євангеліє. Написане воно було в 1050-1057 роках. Саме на цій книзі президенти України присягають українському народу при інавгурації. Уважно слухали про виникнення книгодрукування, пригадали правила користування книгами, навчилися бережно ставитися до книги та охайності у роботі з нею.
         На завершення заходу переглянули виставку «найбільших» та «найменших» книг, які є в бібліотеці, обрали для читання книги, які найбільше сподобалися.




















Немає коментарів:

Дописати коментар