пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Мова рідна то життя народу і культури рідної життя

Моя чарівна, дивна мова,
Хто перелічить ній слова?
Вана прекрасна і казкова,
Весела, щедра і жива.
Щороку 21 лютого народи нашої планети святкують День рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.

Вже стало доброю традицією в районній бібліотеці для дітей проводити заходи з нагоди вшанування рідного слова, співучої материнської мови. Протягом тижня Рідної мови «Мова рідна то життя народу і культури рідної життя», з 17 по 21 лютого для всіх категорій відвідувачів прийшли цікаві заходи, на яких дітей знайомили з найкращими зразками української літератури, віршами українських поетів, творами українських письменників. Так для учнів 1-4 класів проведена мовна сага: «Єдиний скарб у тебе рідна мова»; для учнів 5-7 класів мовленнева регата: «Мова живе коріння роду і народу», а для старшокласників учнів 8-9 класів - ілюзіон мовної словесності: «Ну щоб, здавалося слова…». Усі ці заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, мотивують дітей спілкуватися рідною мовою, вивчати творчість українських письменників, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.
Ми, українці, щасливі, бо маємо свою державу – Українську – і свою мову, українську. Наша мова – одна з найгарніших у світі. Вона барвиста, співуча й лагідна. Тож кожен з нас і всі ми гуртом маємо берегти її.













Немає коментарів:

Дописати коментар