четвер, 30 січня 2020 р.

Подорож до країни Сонячних зайчиків


Весела усмішка, інколи трохи лукава,
часом іронічна, але завжди щира і близька
дитячому серцю – це, так би мовити,
сам дух Нестайкових оповідань.
                                          В.Бичко
         Більше сорока років свого життя віддав Всеволод Нестайко дитячій літературі. Його веселі, дотепні, мудрі казки й повісті знають і люблять дорослі і діти в Україні та в багатьох країнах світу. Його герої давно вже говорять не лише українською, а багатьма мовами світу, навіть арабською і мовою бенгалі.
Його трилогія «Тереадори з Васюківки» стала українським бестселером. Її внесено Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури до Особливо Почесного списку Г.-Х.Андерсена «як один з найвидатніших творів сучасної літератури для дітей».
         30 січня видатному письменникові й казкареві Всеволоду Зіновійовичу Нестайку виповнилося б 90 років. Працівники Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали до Опорного закладу «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5» та разом з вихованцями закладу здійснили подорож в чудову казкову країну, країну книжок Всеволода Нестайка.

         У красивій, святковій залі на дітей чекала чудова книжкова виставка: «Країна дитинства Всеволода Нестайка», на якій розмістилися книги, які стали улюбленими для багатьох поколінь дітей, бібліотекар школи, зробила огляд виставки, а працівники районної бібліотеки презентували учасникам заходу книгу з «Найновішими пригодами Кольки Колючки та Косі Вуханя», познайомили присутніх з історією написання цього чудового твору. Змістовну, цікаву літературно-музичну програму підготували учні 4-Б класу (вчитель Антоніна Домбровська). Розповідь про життя і творчість письменника супроводжувалась слайд-презентацією, звучали вірші, пісні, розігрувались сценки з творів письменника. А потім всі дружно відповідали на запитання вікторини: «Згадаймо твір».
         На заході панувала весела атмосфера радості, яку дарували дітям твори Всеволода Нестайка. На закінчення зустрічі всі гучно проскандували: - «Це не казка, це не байка, всі ми любимо Нестайка». Бібліотекарів та учасників подорожі чекав приємний сюрприз – це подаровані книги та конвертики-призи.
         Сподіваємось, що захід спонукатиме дітей до прочитання творів Всеволода Нестайка! Дякуємо за співпрацю!



























Немає коментарів:

Дописати коментар