понеділок, 27 січня 2020 р.

Моя Соборна Україна знов зустрічає новий день


      В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
         З нагоди цієї важливої історичної дати – 101 річниці від часу проголошення на Софіївській площі, у Києві універсалу про об’єднання УНР та ЗУНР в соборну Україну в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-репортаж: «Бережіть собори душ наших» та проведено для відвідувачів книгозбірні патріотичний код: «Моя Соборна Україна знов зустрічає новий день».
Слухаючи розповідь бібліотекаря, діти поринули у вир подій, які стали для України чи не найважливішим періодом у становлення державності. Основною метою заходу стало виховання національної свідомості учнів, формування рис громадянина Української держави, поглиблення знань про історичні факти злуки українського народу, поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.







Немає коментарів:

Дописати коментар