понеділок, 24 червня 2019 р.

Улюбленець маленьких читачів


  В кожній країні є свій національний літературний казковий герой: у Італії – Піноккіо. У Великобританії – ведмежа Вінні Пух. Такий герой є і в Україні – це український квітка-козак лицарської вдачі Барвінок. Його вигадав класик української дитячої літератури Богдан Йосипович Чалий. 24 червня Богдану Чалому виповнюється 95 років від дня народження.
Веселі, поетичні віршовані казки письменника давно полюбилися юним читачам, та й не дивно, адже у них йдеться про щиру дружбу та відданість, про взаємовиручку, про перемоги над злими, темними силами.
   Понад 20 книг, віршів, балад, поем та одноактних п’єс налічує творчий доробок Богдана Чалого. Книги письменника приязні, дотепні, вчать прислухатись і придивлятись до всього доброго й радіти з цього. Герої творів близькі, зрозумілі й завжди викликають захоплення – часом навіть забуваєш, що йдеться про казкових героїв. У цьому виявляється яскравий талант Богдана Чалого. Його поезія зігріта безмежною любов’ю до дітей, і сьогодні, без сумніву, стане радісним відкриттям для нових поколінь юних читачів.
    До ювілейного дня народження письменника в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено для відвідувачів книгозбірні літературну мозаїку: «Улюбленець маленьких читачів». Діти познайомились з творами письменника та дізнались про життєвий, творчий шлях Богдана Йосиповича Чалого.







Немає коментарів:

Дописати коментар