понеділок, 18 червня 2018 р.

В Червону книгу ми занесли світ неповторний і чудесний

Невже в майбутньому на світі
Не будуть квітнуть дивні квіти?
Конвалії й фіалки ніжні,
І вісник березня – підсніжник?
Невже ми більше не побачим,
Як сон-трава росою плаче?
Троянда степу, квітка мрії
Жар-птиця землю зігріває?
Ми всі господарі природи,
Тож бережімо її вроду!
         По справжньому захопливо й водночас дружньо відбулося екологічне рандеву у військово-спортивному таборі «Гарт». Хоча на вулиці було спекотно, та вихованці табору почувалися комфортно, адже розташувалися в імпровізованому «літньому читальному залі під відкритим небом». Бібліотекарі Монастирищенської районної бібліотеки підготувалися для дітей приємне знайомство з Червоною книгою України.

         Однією з провідних галузей екології є охорона флори і фауни. Рослини і тварини найбільше беззахисні перед діяльністю людини. У 1982 році в Україні прийнято Закон про Червону книгу. До цієї книги сьогодні занесено 800 видів рослин і тварин з метою їх охорони і збереження, бо їм серйозно загрожує вимирання або знищення через людську діяльність.
         До уваги вихованців були презентовані книги, які допоможуть полюбити природу, усвідомити, що природа диво землі, рослини та тварини у небезпеці. Ми повинні не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не «царем природи, а її невіддільною часткою». І бібліотекарі, і діти отримали море позитивних емоцій. Ми всі, господарі природи, тож бережімо її вроду.














Немає коментарів:

Дописати коментар