пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає


В День дитинства – в селах і містах
Розкривайся, пісня на вустах!
Найбільше я хочу, щоб мир був на світі,
Як небо у зорях, а сад наш у квітах,
Найбільше я хочу, щоб сонце щоранку
Зі мною віталось, присівши на ганку.
День дитинства, миру на землі,
Наше літо ніжиться в теплі.
         Ідея проведення Міжнародного дня дітей народилося в далекому 1925 році на Всесвітній конференції у Женеві. Але офіційно цей день був заснований в Парижі за рішенням конгресу Міжнародної федерації жінок у 1949 році. Наступного року День захисту дітей був відсвяткований уперше і відтоді щорічно відзначається 1 червня. В Україні до свята долучилися з 1998 року.
         До Міжнародного дня захисту дітей в Монастирищенській дитячій бібліотеці було проведено свято: «Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає».
Діти дізналися про історію виникнення свята, офіційний символ Міжнародного дня дітей – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Фігурки людей символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, - це символ нашого загального дому. Діти пригадали свої права та обов’язки. А бібліотекар побажала миру та щастя всім дітям на світі. Бо тільки мир дає можливість кожній дитині здійснити всі найзаповітніші мрії, реалізувати себе, розвинути таланти, розкрити свої здібності.
         День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали гідними громадянами своєї країни.







Немає коментарів:

Дописати коментар