пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Різнокольорова країна Самуїла Маршака

В районній дитячій бібліотеці для учнів 4-А класу ліцею «Ерудит» /учитель Коберник Ольга Іванівна/ було проведено літературне досьє «Різнокольорова країна Самуїла Маршака» приурочене до 130-річчя з Дня народження дитячого письменника.

Знаменитий поет і професійний перекладач, драматург, педагог, редактор – такий величезний творчий досвід Самуїла Яковича Маршака.
Самуїл Маршак – чудовий дитячий поет. На його рахунку безліч дитячих творів, завдяки яким він і отримав величезну популярність серед читачів-дітей різних країн. Його вірші з великою любов’ю вчать дітей насолоджуватися красою поетичного слова. Всі прекрасно, ще з дитинства, пам’ятають його знамениту «Людину розсіяну з вулиці Басейної…»,  «Даму, яка здавала в багаж: диван, чемодан, саквояж…» і багато інших героїв.
С.Я.Маршак – один з кращих поетів-перекладачів. Ще з раннього дитинства перекладання віршів – було улюбленим захопленням майбутнього поета. Навчаючись в Англії, він почав працювати над перекладами англійських народних балад та пісень. Переклав старовинні народні балади Англії та Шотландії, сонети Шекспіра, вірші Роберта Бернса, поеми та вірші Кіплінга, твори А.Мілна, Дж.Остін, а також твори українських, білоруських, литовських, вірменських та інших поетів.
Завдяки чудовим творам письменника, було створено більше двадцяти мультфільмів, а казка «Дванадцять місяців» транслюється по телебаченню кожний Новий рік.

Твори Маршака для дітей настільки реалістично передають життєві картинки, що ефект присутності просто приголомшливий. Вірші Маршака читати можна починаючи з дошкільного віку, а потім і зупинятися не захочеться, бо його поезії справляють сильне враження на маленьких вдячних слухачів – наших дітей.




Немає коментарів:

Дописати коментар