середу, 11 жовтня 2017 р.

Україна - рідний край, люби її і захищай

Сини твоєї Батьківщини
В них сила духу непоборна,
Козацтво, слава України,
Це наша гордість всенародна!
Всіх ворогів вони здолали,
Всі землі наші зберегли,
Завжди від лиха захищали
І гордо прапор наш несли!
У багатовіковій історії України практично неможливо відшукати будь-яке інше явище соціально-політичного характеру, яке за своєю значущістю хоча б віддалено можна було порівняти з феноменом українського козацтва.

Українському козацтву, цьому унікальному явищу світової історії, належить найвидатніше місце в історичному розвитку України. протягом кількох століть воно відігравало провідну роль  в усіх сферах історичного буття українського народу, взявши на себе здійснення найважливіших завдань, що стояли перед українською нацією. Це оборона рідного краю від зовнішніх ворогів та активний опір соціальному та національно-релігійному гнобленню на українських землях.
До Дня Українського козацтва в читальній залі дитячої бібліотеки було проведено ряд заходів:
Влаштовано книжкову виставку "Лицарі волі" для учнів 1 - 9 класів. Проведено патріотичну годину "Україна - рідний край, люби її і захищай" для учнів 5-А та 5-В класу ліцею "Ерудит" вчитель Козяр Ольга Федорівна та історичну годину "Пам’ять про славних козаків житиме вічно" для учнів 3-Б та 4-А класу ліцею "Ерудит" вчителі Андрущак Олена Іванівна, Коберник Ольга Іванівна.
Бібліотекарі розповіли дітям про героїчну боротьбк українського народу за свою свободу, про славетну історію Запорізької Січі, про уславлених синів українського народу - козаків.
Діти дізналися про побут козаків, про їх подвиги та чудові традиції Січового побратимства - почуття дружби, взаємодопомоги й самопожертви заради свободи рідного краю.
В Україні завжди шанували тих, хто мужньо і героїчно боронив рідну землю від злостивих посягань: і в часи козаччини і під час фашистської навали. Особливо гостро відчуваємо ми вдячність до воїнів-захисників і зараз під час російської агресії.
У важкий для країни час українці вкотре довели, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. Тисячі молодих людей живим щитом стали між ворожою силою на Сході та мирною Україною. Тому, героїзм та самовідданість хлопців, які залишили свої домівки, аби боронити цілісність нашої держави, заслуговують на глибоку повагу і вдячність.
Дорогою ціною дається нам незалежність - низько схиляємо голови перед мужніми воїнами, які віддали своє життя заради того, щоб ворожий чобіт не топтав українську землю.
















Немає коментарів:

Дописати коментар