пʼятниця, 14 жовтня 2022 р.

Хто серцем могутній, того ні куля, ні шабля не візьме

 Для українців 14 жовтня - велична дата. Цього дня ми відзначаємо 4 великих свята.
* Покрова Пресвятої Богородиці. Богородицю вважають захисницею і заступницею, і вірять у її чудодійну силу. На Січі свято Покрови було найвеличнішим.
* Саме тому, День українського козацтва ми святкуємо разом із християнським святом.
14 жовтня за козацьких часів відбувалась Козацька Рада. Ця подія була надзвичайно важливою для українського козацтва , адже в цей день обирали отамана і вирішували, як жити на наступний рік. День українського козацтва, або ж Козацьку Покрову офіційно відзначають з 1999 року.
* 14 жовтня 2014 року Президентським Указом започатковано День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Мужність героїзм та відвага наших захисників і захисниць на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Україну гідно вшановуються з боку суспільства і держави.
* 14 жовтня вважається днем заснування Української повстанської армії (УПА).
З нагоди знаменних дат: Покрови пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва; 530-річчя українському козацтву (1492), Дня захисника і захисниць України; 80-річчя створення УПА в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-шану: "Хто серцем могутній, того ні куля, ні шабля не візьме" та проведено для відвідувачів бібліотеки літературний
набат: " Ви сила й мужність, Ви захист України."
Доземний уклін та подяка Вам, наші дорогі захисники! Хай Матінка Божа покриє Вас своїм покровом і оберігає від усіх негараздів!



















Немає коментарів:

Дописати коментар