середу, 18 серпня 2021 р.

Символи миру і надії

 Історія українського прапора сягає давніх часів. Іще Данило Галицький, очільник Королівства Руського, мав за кольори свого герба синій та жовтий – а саме золотого лева на синьому тлі. А вперше синьо-жовтий прапор згадується істориками у зв’язку із Грюнвальдською битвою 1410 року – руські дружини з Перемишля та Львова билися у ній під синьо-жовтими корогвами. Українська Народна Республіка 1918 році обрала синьо-жовтий прапор. І її наступниця –сучасна Україна – теж має Державний прапор з двох смуг – синьої та жовтої. А 23 серпня 1991 року синьо – жовтий прапор уперше занесли до верховної Ради України, і тільки наступного дня проголосили Акт про незалежність. Саме тому ми вшановуємо Державний прапор щороку – 23 серпня, напередодні Дня Незалежності.

До Дня Державного прапора України в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-інсталяцію та проведено для відвідувачів книгозбірні патріотичний код: «Символи миру і надії».
Діти дізналися про цікаву історію походження українського прапора, про те, що насправді означають блакитний та жовтий кольори нашого стягу.
Всіх бажаючих просимо завітати до читальної зали нашої бібліотеки, де з 20 серпня діє цікава книжкова виставка.
А також нагадуємо, що прапор – одна з офіційних емблем України! Тож бережімо, шануймо наш жовто-блакитний стяг, як символ гордості за свою державу!

















Немає коментарів:

Дописати коментар