пʼятницю, 6 серпня 2021 р.

Мурляндія запрошує

День кота (кішки) – це неофіційне свято, яке відзначається 8 серпня на честь кішок по всьому світу.
У день кішки люди віддають данину вдячності цим тваринам за їх заслуги, демонструють їм своє шанування і любов. Адже кішка – це найближча до людини тварина.
Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, стверджує, що кішки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов’язком.
Святкування дня котів влаштовують для 36 видів цих тварин, які знаходяться поруч з людиною у всіх куточках землі. Кожна кішка має свій особливий характер. Ці тварини вимагають поваги до себе, оскільки відчувають себе рівними з людиною.
До дня котів в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено літературну зоомозаїку: «Мурляндія запрошує».
Діти прослухали розповідь бібліотекаря про історію цього свята, познайомилися з різними породами котів, дізналися про незвичайні властивості кішок, що були увіковічені в літературі.
Кішки доволі часто виступають у ролі персонажів художніх творів. Шанувальникам вусатих і хвостатих було запропоновано переглянути книжкову виставку з книгами, в яких коти-герої, коти-оповідачі, коти-активні учасники подій.
Всесвітній день котів – це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло. Якщо забезпечити їм комфортне життя, повне турботи і ніжності тоді кішки обов’язково подарують своїм господарям своє приємне муркотіння.
Вітаємо всіх власників котів зі святом! Запрошуємо всіх охочих, всіх хто любить котиків, ознайомитись з книжковою виставкою, обрати книгу для приємного читання.
Колектив бібліотеки для дітей вдячний нашій бібліотечній киці Марті, яка була довгий час поруч і віддавала нам і нашим читачам свою ласку, тепло і любов.
























Немає коментарів:

Дописати коментар