пʼятниця, 21 серпня 2020 р.

Кольори, що дають надію

Крилатий вітер розвіває стяг,
Блакить золото на нім переплелися.
Наш прапор майорить, неначе птах,
Народ великий наш нікому не скориться!
      2 вересня 1991 року над будинком Верховної Ради України було піднято синьо-жовтий прапор – символ незалежності та суверенітету нашої держави.
   День прапора – це свято, встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки Незалежності України та з метою виховання поваги громадян до державних символів.

   23 серпня український народ, усі ми будемо святкувати День Державного Прапора України.
   Наш Український прапор – це поєднання кольорів синього та жовтого. Це кольори сонця, верховного божества наших предків та води – основних життєдайних сил і символів української міфології. Це чисте, мирне безхмарне небо, що простягнулося над хлібним ланам – символом мирної праці і достатку.
      До Дня Прапора в Монастирищенській районній  бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку: «Кольори, що дають надію». На виставці представлені книги, що розповідають про створення прапора та державних символів країни.
Від усього  серця бажаємо вам, щоб ваше життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним як небо, та жовто – золотистим, як пшеничні поля України! Любіть свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі! Любіть свою Україну, пишайтеся її символами.   



Немає коментарів:

Дописати коментар