вівторок, 10 березня 2020 р.

Могутнє, віще слово Кобзаря


Благословенна най буде година,
І хата, і село,
Що Україні принесло
З великих найбільшого сина
Благословенна!
                     Богдан Лепкий
         Кожен народ має своїх геніїв, чия діяльність стала частиною національної чи світової культури. Для України – це, безумовно, Тарас Шевченко; він уособив Україну, а Україна уособилась у ньому. Ніколи народ не забуває свого Кобзаря, вивчає його твори, оберігає спадщину. Встановлено пам’ятники Шевченкові,
його ім’ям названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. За кращі твори в галузі літератури, журналістики, мистецтва й архітектури щорічно присуджується Державна премія України ім. Т.Шевченка. Ім’я Т.Шевченка, близьке й дороге багатьом народам світу.
         У Шевченківські дні, які проходять у березні, до Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали учні 2-А класу (вчитель Ольга Коберник) та учні 2-Б класу (вчитель Лариса Цехмейструк). Дітям була проведена година-шана: «Могутнє, віще слово Кобзаря». Бібліотекар ознайомила учнів з творами Т.Г.Шевченка, його біографічними даними, зі значенням творчості поета-поборника щастя й свободи українського народу. Розповіла, як шанують його люди у всьому світі та закликала дітей любити, поважати світлий образ поета-мислителя, земляка Тараса Шевченка.


















Немає коментарів:

Дописати коментар