вівторок, 18 вересня 2018 р.

Година спілкування: «Все те, що робиш комусь, роби собі»


Людство існує протягом багатьох тисячоліть, і відносини між людьми формувалися дуже тривалий час.
Культура поведінки людини – важливе вираження її духовного багатства. Бути вихованою, з високими моральними якостями людиною – значить уміти жити серед людей. Часто про вихованість людини судять за її манерами, поведінкою, умінням спілкуватися з людьми.
         Які ж риси притаманні вихованій людині? Саме про це йшла мова під час години спілкуванні, яка була проведена в дитячій бібліотеці
для учнів 6-А класу ліцею «Ерудит» (класний керівник Яшина Ірина Андріївна). Бібліотекар розповіла дітям про критерії, на яких базується етикет і які регулюють зовнішні форми поведінки людини. Це – совість, честь, порядність, тактовність, делікатність, благородство, скромність. Без них немає людини у високому розумінні цього слова. Спілкуючись з читачами, бібліотекар звернула увагу дітей на правила поведінки в колективі; показала на літературних прикладах, красу культурної поведінки і непривабливість безкультур’я та аморальності.
         Бібліотекар закликала учнів налагоджувати доброзичливі стосунки в класі, поважати дорослих, доброзичливо відноситись один до одного, нести відповідальність за власні слова, вчинки. Бути людьми на цій Землі.





Немає коментарів:

Дописати коментар