пʼятницю, 15 вересня 2017 р.

Люби і вивчай свій рідний край...

Щоб краще знати рідний край, потрібно ґрунтовно вивчати багату і прадавню нашу історію, проникнути в її глибини, відтворити наше минуле за допомогою примітних подій, важливих історичних дат, легенд та переказів, які залишив нам минулий час.

Створюючи духовні та матеріальні цінності, народ свято береже їх, передаючи із роду в рід, від одного покоління до іншого всю красу свого існування, всю геніальність своєї поетичної творчості, всю багатогранність своїх діянь і невичерпне багатство свого побуту.
І чи не найгеніальнішим символом нашого буття поруч із словом "мати", стоїть назва рідного села чи міста, в якому ми народилися і відчули справжню силу рідної землі. Бо вони є не тільки колискою твого роду, а одним із найглибинніших початків нашого існування, джерелом і філософією життя цілих поколінь.
В дитячій бібліотеці для учнів 4-А класу (вчитель Коберник Ольга Іванівна) та для учнів 4-В класу (вчитель Данько Олена Михайлівна) ліцею "Ерудит" була проведена краєзнавча подорож: "Люби і вивчай свій рідний край".
Бібліотекар розповіла дітям про славне минуле рідної Монастирищини. Познайомила юних читачів з легендами рідного краю та запросила малечу вивчати, шанувати історію рідного краю.

З молоком матері кожен з нас засвоює пристрасну любов до рідного краю, до рідної природи, в лоні якої ми виростаємо і разом з нами виростає велика і незборима любов до Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар