вівторок, 22 серпня 2017 р.

Прапор державний - це гордість та сила, вічності частка, історії мить

Синьо-жовтий прапор України - Це безхмарне небо, синє-синє, А під небом золотіє нива, І народ - і вільний, і щасливий. Прапор, як святиню, любі діти, Треба шанувати й боронити. Прапор - символ нашої держави, Він для всіх ознака сили й слави. 
Одна з найбільших святинь, що символізує державність і незалежність нашої Батьківщини - це синьо-жовтий прапор.
Сполучення синього та жовтого кольорів - одне з найдавніших серед сучасних національних прапорів усіх континентів.
У Київській державі його використовували ще до прийняття християнства.
Поєднання синього і жовтого використовували і козаки. З ХVІІІ ст. прапором Війська Запорізького найчастіше виготовляли на блакитному полотнищі. Жовтою фарбою на ньому малювали зорі, хрест, зброю чи постаті святих.
У 1917 - 1921 роках, під час української революції, синьо-жовте полотнище було державним прапором Української Народної Республіки. Це поєднання кольорів було відтворене у Державному Прапорі України після проголошення незалежності у 1991 році. Жовтий колір символізує пшеничну ниву, зерно, хліб, золоте сонце. Синій - це колір чистого мирного неба і води.
До Дня нашого прапора для юних відвідувачів дитячої районної бібліотеки була влаштована книжкова виставка та проведена година державності "Прапор державний - це гордість та сила, вічності частка, історії мить".
Діти з-задоволенням розглянули виставку та послухали цікаву розповідь бібліотекаря про історію створення Державного Прапора України.






Немає коментарів:

Дописати коментар