пʼятницю, 15 грудня 2023 р.

Письменники рідного краю

 Монастирищенська земля багата на талановитих людей. Серед них є ті , які своєю літературною спадщиною прославили рідний край.
      Сьогодні до Монастирищенської бібліотеки для дітей завітали учні 6-А класу ліцею Ерудит, вчитель Мойсеєнко Оксана Петрівна. Учням була проведена літературна година: "Письменники рідного краю". Бібліотекар розповіла дітям про представників великої літератури, яких зростила Монастиришина. Це Давид Бергельсон та Роман Гуцало. Учасники заходу дізналися про життєвий шлях братів Гончаруків: поета Захара та прозаїка Якова з Коритні. Познайомилися з творчістю відомих на Монастирищині авторів чисельних друкованих збірок - це Федір Бойко, з Лукашівки, в проникливих творах якого є і відлуння війни, сторінки власної нелегкої долі, твори для дітей і батьків, книги про історичні події рідного краю. Письменник-земляк - Олександр Петриченко, який заявив про себе у зрілому віці, як поет, був родом з села Половинчик. Тематика лірики письменника - оспівування рідної землі, твори присвячені історичним подіям, дитячі вірші. Частина його творів покладена на музику.
     Письменник і видавець Олександр Прилуцький з села Івахни у доробку якого є 23 дитячі книжечки. Його твори залюбки читають діти, навчаючись кмітливості, любові до рідного краю.
   До уваги учасників заходу були представлені твори Івана Волошенка, Катерини Бульби (Мироненко), Зінаїди Луценко. Діти дізналися про нові імена талановитих монастирищан. Це Олександр Демарьов, який написав книгу "Виховання шахами, чого мене навчали діти". Та юна читачка нашої бібліотеки, Олександри Бондарчук яка написала книгу  "Дуся та її таємні друзі".
     Таланти рідного краю, своєю творчістю, своїм словом, поетичними рядками нагадують нам, аби, ми, пишалися своєю землею, своєю малою Батьківщиною.














Немає коментарів:

Дописати коментар