пʼятницю, 4 серпня 2023 р.

Школа пана Світлофора

 Щорічно 5 серпня світова спільнота відзначає подію, яка для багатьох проходить непомітно, проте є надзвичайно важливою. І це Міжнародний день світлофора. 
    Дата вибрана не випадково, адже 5 серпня 1914 року компанія American Signal Company встановила першу в світі систему світлофорів. 
    Попередник сучасних світлофорів мав тільки два кольори: зелений і червоний. У ньому також був передбачений звуковий сигнал, гучний звук який попереджав про зміну кольору. Також він допомагав поліції і пожежникам в разі виникнення надзвичайної ситуації контролювати сигнали. 
Першим світлофорам був потрібний спеціальний інспектор для управління пристроєм, який розташовувався в найближчій будці. 
Нагадаємо, що перший триколірний світлофор був винайдений в 1920 році Вільямом Поттс, поліцейським з Детройда штат Мічіган. Перший світлофор в Україні був встановлений в 1936 році у Харкові. 
До Міжнародного дня Світлофора в Монастирищенській бібліотеці для дітей проведено для відвідувачів книгозбірні гру-подорож: "Школа пана Світлофора". Дітки граючись повторили правила дорожнього руху. 
Тож маємо нагоду відсвяткувати День світлофора, а наша невеличка підбірка книжок допоможе батькам навчити діток правилам безпечного поводження на вулиці. Будьте уважними на дорогах та дотримуйтесь сигналів світлофора!
Чекаємо в бібліотеці!































Немає коментарів:

Дописати коментар