пʼятниця, 21 червня 2024 р.

Чарівне зілля зелених свят

 На 50-й день по Великодню ми святкуємо Трійцю (Зелені свята). Це свято зветься Зішестям Святого Духа на апостолів, П'ятидесятницею або ж Трійцею. Це одне з 12-ти найбільших християнських свят, яке святкують в пам'ять про Зішестя Святого Духа на апостолів і присвячують Святій Трійці (Бог-Батько, Бог-син і Бог-Дух Святий). На місці Зішестя було збудовано перший християнський храм, і з того часу Трійця вважається днем народження християнської церкви.
Свято Трійці у народі називають ще Зеленою Неділею. Чому? Бо цього дня встановили звичай прикрашати оселю і подвір'я зеленню - гіллям клена, верби, липи, ясена, горіха, дуба. Тому її також називають "клечальною" неділею. Гілки встромляли в стріху, ставили на ворота, біля вікон, за іконами. Долівку встеляли пахучими травами, любистком, м'ятою,особливо ж аїром.
До свята Трійці в бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-інсталяцію: "Чарівне зілля зелених свят".
Книги розміщенні на виставці розповідають про звичаї та обряди пов'язані зі святом Трійці і розраховані на всіх, кого цікавить духовне надбання українського народу. Вивчайте рідні традиції!
Вітаємо зі святом Трійці!
Нехай цього дня у кожній оселі буде святково й зелено, і в кожній душі - радісно й сонячно! Чекаємо в бібліотеці!














Немає коментарів:

Дописати коментар