пʼятниця, 19 липня 2024 р.

Ернест Хемінгуей - людина і письменник

 Ернест Міллер Хемінгуей - американський письменник та журналіст , лауреат Нобелівської премії з літератури 1954 року, лауреат Пулітцерівської премії 1953 року.
Народився 21 липня 1899 року в містечку Оун -Парк в штаті Іллінойс (це було передмістя Чікаго), в родині приватного лікаря. Мати була музично обдарованою, гарно співала, але присвятила життя вихованню дітей.
Батьки прищеплювали йому любов до природи, музики. В дитячі роки справжнім другом для нього став дідусь, який навчив його мисливству та риболовлі. Дружба між Ернестом і дідусем була міцною і він часто згадував його у своїх творах. А писати він почав вже в шкільні роки. Здобув широку популярність завдяки своїм романам та оповіданням, а також завдяки активному та наповненому пригодами життю.Його лаконічний і насичений стиль оповіді відіграв значну роль у літературі XX століття. За своє життя написав та опублікував 7 новел, 6 збірників оповідань та 2 документальні роботи. Додаткові роботи, які включають в себе 3 новели, 4 збірки оповідань,3 документальні праці, опубліковано посмертно. Багато з його праць вважаються класикою американської літератури.
У 1993 році на його честь названо малу планету 3656 Хемінгуей.
Всіх хто хоче дізнатись більше про життя та творчість письменника , хто хоче почитати книги Ернеста Хемінгуея, чекаємо в бібліотеці!









Немає коментарів:

Дописати коментар