пʼятниця, 12 липня 2024 р.

Ульф Старк і його книги

 Ульф Старк - шведський письменник і сценарист. Народився 12 липня 1944 року в Стокгольмі в сім'ї дантистів. Ще зовсім у ранньому віці він втратив маму, що залишило глибокий слід в його житті. Старк назавжди зберіг спогади про своє сумне і водночас щасливе дитинство.
Як автор книг для дорослих він дебютував у 1964 році. Перші твори для дітей були опубліковані в 1975 і 1976 роках. У 1984 році він вирішив писати тільки для дітей. Ульф Старк - вважається одним із найвідоміших і шанованих дитячих письменників у світі.
У 1998 році він отримав премію скандинавської дитячої книги, а в 2000 році Міжнародне журі премії Г.- Х. Андерсена визнало його заслуги спеціальним дипломом.
Найвідоміші книги письменника: "Петтер і червоний птах"; "Петтер і поросята бунтарі"; " Нехай танцюють білі ведмеді"; "Сікстен"; "Чи вмієш ти свистати Юганно?"; "Тоді я був просто Ульф"; "Диваки і зануди "; "Моя сестра ангел "; "Чорна скрипочка"; "Мій друг Персі "; Баффало, Біл і я"; "Втікачі".
Ульф Старк помер 13 червня 2017 року у м. Стокгольм.
Незадовго до смерті відвідав Україну, ставши почесним гостем Книжкового Арсеналу в Києві, де презентував українські переклади книжок:" Чи вмієш ти свистати Юганно?"; "Диваки і зануди".
Всіх кого цікавить творчість письменника Ульфа Старки чекаємо в бібліотеці!




Немає коментарів:

Дописати коментар