понеділок, 1 липня 2024 р.

Літературний світ Сергія Носаня

 "Черкащина-земля мого дитинства, моєї юності і зрілості, земля моїх батьків, дідів і прадідів, чиї долі беруть свої початки від чистого і древнього джерела звитяжних козацьких вольностей ", - з гордістю пише Сергій Носань про рідний край.
   Від самого народження (а сталося це 1 липня 1939 року в селі Дубинка Чорнобаївського району Черкаської області) і протягом усього життя Сергій Лукович мав у серці ніжну любов до Батьківщини. Ця любов червоною ниткою проходить крізь творчість письменника.
   На долю Сергія Луковича випало тяжке дитинство, скалічене війною, сирітство, вимушене переселення з рідної Дубинки, яку поглинули води Кременчуцького водосховища. Усе це вразило юну душу, закарбувалося в серці.
   Закінчивши Черкаський педагогічний інститут, ставши журналістом і письменником, Сергій Носань талановито й сильно заговорив про незмінно актуальні проблеми суспільства. Він відбувся як прозаїк,поет, публіцист, драматург.
   Серед найвідоміших творів: повісті "Стежка в зеленому житі", "На баркасі"; романи "Голгофа любові", "Метеори"; поетичні драми "Судна ніч", "Остання мить". 
    Для дітей Сергій Лукович написав повість "Чисті плеса", збірки оповідань "Сонячний ранок", "Мудра книга", "Казки для Кирилка ", "Данилків календар" та ін.
    Сергій Носань - заслужений діяч мистецтв України, лауреат обласної літературної премії "Берег надії" імені Василя Симоненка (1994), літературно-мистецької премії Михайла Старицького (2001).
    Усе життя письменник присвятив служінню мистецтву й людям, використовуючи свій потужний дар слова, щоб донести читачам головне: найважливіше - бути людиною на цій землі, берегти природу, любити ближніх, нести світові добро і боротися зі злом.
    Запрошуємо до читання творів відомого земляка! Чекаємо в бібліотеці!






Немає коментарів:

Дописати коментар