пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Конституція України - очима українців

 28 червня ми відзначаємо одне з основних державних свят – День Конституції України. Незламний народ незламної України, вже третій рік відзначає це свято в умовах війни. Україна для всього світу стала прикладом свободи, мужності, незламності духу та щирої любові до своєї держави. Щоб гідно відзначити одне із головних державних свят України працівники бібліотеки для дітей ,в колі колег Монастирищенської Публічної бібліотеки, прийняли участь у вуличній акції присвяченій Дню Конституції. До уваги присутніх була представлена книжкова виставка - досьє: "Конституція України - очима Українців".

середа, 26 червня 2024 р.

Етнічний символ кримських татар

 В Україні сьогодні відзначають День Кримськотатарського прапора. Нині цей стяг є символом боротьби за права корінного народу Криму, символом звільнення півострова від російської окупації та одним із символів відновлення територіальної цілісності України.
   Щоб відзначити День Кримськотатарського прапора в бібліотеці для дітей проведена історична інформ-хвилина: "ЕТНІЧНИЙ СИМВОЛ КРИМСЬКИХ ТАТАР". 

пʼятниця, 21 червня 2024 р.

Галина Вдовиченко

 Сьогодні відзначає Ювілейний день народження популярна українська письменниця, журналістка, авторка книг для дітей та дорослих. Лауреатка премії «Коронація слова»,

Чарівне зілля зелених свят

 На 50-й день по Великодню ми святкуємо Трійцю (Зелені свята). Це свято зветься Зішестям Святого Духа на апостолів, П'ятидесятницею або ж Трійцею. Це одне з 12-ти найбільших християнських свят, яке святкують в пам'ять про Зішестя Святого Духа на апостолів і присвячують Святій Трійці

понеділок, 17 червня 2024 р.

Зірка українського відродження

 До 175-річчя з дня народження Олени Пчілки - відомої української письменниці пропонуємо до уваги читачів літературну скриньку "Цікаві факти про маму Лесі Українки".

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Батькові радість - дитині мудрість

 У неділю, 16 червня, в Україні відзначатимуть День батька - свято, яке покликане нагадати про важливість тата в житті кожної дитини.
Бути хорошим батьком для дітей, стати прикладом для сина і добрим чарівником для дочки, найвідповідальніша робота в житті чоловіка.
До Дня батька, в бібліотеці для дітей, влаштовано книжкову виставку: "Батькові радість - дитині мудрість".

вівторок, 11 червня 2024 р.

Бібліотека під зеленими шатами

 Літо у розпалі і це прекрасна пора для цікавих, веселих речей.
А справжнє змістовне дозвілля для малечі - це нові відкриття та подорожі. А коли це екскурсія до бібліотеки, то це завжди мега-цікаво, мега-пізнавально та мега-весело!!!
    Сьогодні ми мали по-літньому сонячну і теплу зустріч з чудовою компанією вихованців ЗДО «Усмішка»,

середа, 5 червня 2024 р.

Онлайн-зустріч "Бібліотека і діти: сучасні пріоритети та акценти"

Сьогодні працівники бібліотеки для дітей Монастирищенської публічної бібліотеки прийняли участь у професійній онлайн-зустрічі "Бібліотека і діти: сучасні пріоритети та акценти". Зустріч організована на платформі ZOOM

Все задумано мудро в природі

5 червня Україна, як і весь світ відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкуються в більше ніж 100 країнах світу та допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращання стану навколишнього середовища.

    До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в дитячій бібліотеці для відвідувачів книгозбірні проведено Еко-інформаційну хвилинку : "Все задумано мудро в природі".

вівторок, 4 червня 2024 р.

Збережемо пам'ять про кожну дитину

 День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України - державний пам'ятний день в Україні, який відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам'яті дітей , що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року.
     Цей день відгукується нестримним болем в серці, тугою за тими маленькими українцями, чиє життя обірвали російські окупанти.
     На жаль війна росії проти українського народу продовжується. І продовжують гинути наші українські діти.
    Щоб вшанувати пам'ять дітей загиблих у цій страшній війні, в бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено для відвідувачів книгозбірні день пам'яті: "Збережемо пам'ять про кожну дитину."