пʼятницю, 2 грудня 2022 р.

Сковороди зоря-у вічність промовля

 Колись кожен хто прибував в с.Чернухи що на Полтавщині міг здалека пізнати хату козака Сави , бо вона позначена була розложистим гніздом лелеки. І зараз в цьому селі незаселена ділянка, яку звуть дворищем Сковороди. Тут стояла хата Сави і Палажки Сковородів - малоземельних селян із козаків. 3 грудня 1722 року народився в них первісток - син Григорій.
Григорій Савич Сковорода - український філософ -містик, богослов, поет, педагог. Він став однією із найцікавіших постатей українського духу й до сьогодні бентежить уми своєю глибиною та незбагненністю.
З нагоди святкування 300-річчя від дня народження цієї визначної постаті в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано ювілейну вітальню: "Сковороди зоря-у вічність промовля". Юні користувачі можуть познайомитися з творчою спадщиною геніального мислителя.
Це збірки поетичних творів "Сад божественних пісень", книги байок "Байки харківські", філософські трактати, притчі, переклади, зокрема давньоримського поета Горація. Їх особливість - в поєднанні філософської мудрості з високою ліричністю та поетичністю творів. письменник -філософ закликав до морального самовдосконалення, висловлював пошану до праці й людей, підносив культ розуму.
Для дітей твори Григорія Сковороди є джерелом пізнання світу, виховний їх потенціал переоцінити важко: читаючи твори Григорія Сковороди, відкриваємо світ і себе в цьому світі.
Чекаємо в бібліотеці! У Вас є унікальна можливість переосмислити образ Сковороди, відкрити нові грані його життєвого й творчого шляхів, адже його творчість вже протягом 300 років перемагає темряву.

















Немає коментарів:

Дописати коментар