пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Світ мовчав...і загинули мільйони

 Щороку в Україні відзначається День пам'яті жертв голодоморів. У 2023 році ми вшановуємо трагічну дату- 90-ті роковини пам'яті жертв голодомору 1933 року. В цей день ми згадуємо скорботну історію, вшановуємо тих, чиє життя було зруйноване або знищене у ті страшні часи. Довгий час у нашому суспільстві побутувало переконання, що не варто розповідати дітям історію Голодомору. Бо вона складна та жорстока і анітрохи не нагадує казку. Але це наша історія...
Сьогодні до Монастирищенської бібліотеки для дітей завітали учні 2 -В класу ліцею "Ерудит", вчитель Лариса Леонідівна Цехмейструк.
Щоб зрозуміти, через що пройшли наші предки, відчути, яку страшну історію переживала Україна, маленькі читачі поринули в історичну подорож до 1932- 1933 років. Діткам була проведена година пам'яті: "Світ мовчав... і загинули мільйони".
Минають часи, відходять вже останні свідки тих подій, і ми, нащадки вцілілих, повинні пам'ятати і берегти пам'ять про них. Адже знання і пам'ять - це наша зброя проти повторення подібних злочинів у майбутньому.































Немає коментарів:

Дописати коментар