пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

Біль Чорнобиля роками не зникає

 Вже 38 років Україна і весь світ 26 квітня згадує Чорнобильську катастрофу. Цього фатального дня, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. Унаслідок вибуху реактор був повністю зруйнований, а в атмосферу Землі вирвалася хмара радіоактивного пилу.
Чорнобильській катастрофі присвоїли 7 балів з семи можливих за Міжнародною шкалою ядерних подій.
Бібліотека для дітей не залишається осторонь цієї події і щороку вшановує подвиг українців, які віддали своє життя в боротьбі з радіацією. У 38 річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції, щоб вкотре нагадати про ті страшні події на ЧАЕС, вшанувати ліквідаторів аварії, виховати пошану до подвигу українських людей, для відвідувачі книгозбірні влаштовано книжкову виставку та проведено екологічний портал: "Біль Чорнобиля роками не зникає".
Дітям розповіли хронологію подій Чорнобильської катастрофи, про пожежників, лікарів, військовослужбовців, які рятували станцію і людей.
Учні познайомилися з фото-книгами, літературними виданнями, які розповідають про Чорнобильську трагедію.
24 лютого 2022 року російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС. На ЧАЕС окупанти знищили і розграбували унікальну радіологічну лабораторію світового значення.
Мілітаризація врази підвищила рівень радіоактивної небезпеки.
Необхідно зважити на неймовірний героїзм персоналу ЧАЕС, адже лише 20 березня 2022 року відбулася часткова ротація персоналу і евакуація осіб, які знаходилися на станції.
І сьогодні, ми схиляємо голови не тільки перед минулим, але й перед теперішнім героїзмом персоналу ЧАЕС, енергетиків та рятувальників, хто загинув у боротьбі з радіацією та російськими окупантами.








Немає коментарів:

Дописати коментар